Pogledaj sadržak
Home » Zašto je važan vizuelni identitet – Logotip?

Zašto je važan vizuelni identitet – Logotip?

Logotip je grafičko rješenje ili simbol koji doprinosi stvaranju ozbiljnog vizuelnog identiteta poslovanja. Smatra se za najosnovnije sredstvo vizuelne komunikacije u biznisu. Potreban je ozbiljan pristup dizajnu logotipa, kao i stvaranju knjige grafičkog standarda koja u odmaklim fazama promovisanja vašeg biznisa predstavlja vodilju poslovanja.

Naš klijent: Centar za reciklažu

Dobro odrađeno vizuelno rješenje ima za cilj urezivanje u sjećanje kupca, što vas odmah odvaja od konkurencije.  Logo bi trebalo da bude ispred i u središtu svih vaših marketinških materijala kao što su vizitke, flajeri, reklame itd. Ako nemate logotip (i onaj koji se ističe), nedostaje vam prilika da vaš posao ostane u glavama vaše publike.

Naš klijent: Pešić parketi

Dizajn logotipa i ukupnog vizuelnog identiteta kompanije i njegova implementacija kroz sve javne i interne nastupe, dovodi do jasne i koherentne komunikacije osnovnih vizuelnih karakteristika i poruka.

Logo je ključan za poslovni uspjeh prepoznatljivosti brenda.

Naš klijent: Happy skin

Svima nam je poznat Nikeov „swoosh“ logo – koji je u početku imao propratni tekst. Nike, Apple, Mercedes i Coca-Cola samo su neki od primjera izuzetno uspješnih logotipa kojima se malo koja kompanija može pohvaliti.

Naš klijent: Mitros market

Prilikom izrade logotipa, uvijek se treba voditi činjenicom da se izrađuju u vektorskom formatu, radi lakšeg korišćenja. Kada je određeni logotip prilikom štampe mutan, krzav ili loše čitljiv, to kod kupca/klijenta izaziva dozu neozbiljnosti i neposvećenosti poslu.     

Naš klijent: Lady butik

Usudite se da budete drugačiji sa svojim logotipom, jer logo vaše kompanije govori potrošačima zašto je vaše poslovanje jedinstveno.

Naš klijent: Gluteria Getafix
sr_RSMNE