Pogledaj sadržak
Home » Trendovi u grafičkom dizajnu za 2022. godinu

Trendovi u grafičkom dizajnu za 2022. godinu

Godina 2020. nas je naučila da se moramo vrlo brzo prilagođavati promjenama kako bi uspjeli u poslovnom svijetu, a 2021. nas je naučila da uvijek moramo ispratiti trendove koje digitalni svijet nudi.

Digitalni svijet i društvene mreže su takve da privlači pažnju jedino ono što je drugačije, dok ono što smo već nekoliko puta vidjeli vrlo brzo prelistamo. Zato je važno biti u korak sa trendovima koje grafički dizajn nudi. Kako bi se odvojili od ostalih, bitno je da prepoznate dobrog grafičkog dizajnera koji ide u korak sa vremenom.

Venngage je napravio listu trendova koju nam nosi 2022. godina. Da, već razmišljamo o tome, jer je nova godina tu za par mjeseci, a mi želimo da znamo šta se to sve sprema u svijetu grafičkog dizajna.

Prema Venngage -u, predviđeno je da će pandemija imati veliki uticaj na trendove grafičkog dizajna u narednih nekoliko godina. Predviđaju da ćemo u narednih godinu dana vidjeti svjetlije boje u grafičkom dizajnu, kao i memove brendova i porast fontova sa serifom – sa čime se iskreno slažemo.

Vjerujemo da je popularnost serifnih fontova vezana za trend 70-ih. Mnogo ljudi je inspirisano 70-tim godinama pa možemo vidjeti da ih oživljavaju sa retro odjećom, enterijerom, muzikom i dizajnom koji su obilazili društvene mreže. Očekujemo da će se sa ovim fontom koristiti i mnogo tonskih boja, poput smeđih, narandžastih i tamnozelenih.

Naravno, uvijek postoji vrijeme i mjesto za monohromatski prikaz, ali kako Venngage predviđa, svijetle boje su se vratile. Da bi se vaš dizajn istakao na društvenim mrežama, sjajno je koristiti žive boje i podebljane konture kako biste zaista učinili svoj profil popularnijim.

Na sledećem inforgrafiku možete pogledati 8 trendova u grafičkom dizajnu za narednu godinu.

sr_RSMNE