Pogledaj sadržak
Home » Koje su prednosti moderno izrađenog web sajta?

Koje su prednosti moderno izrađenog web sajta?

Vjerovatno se pitate, da li vam je potreban novi web sajt? Kako on može pomoći u prezentaciji vaše firme ili brenda, privući nove klijente, dobro predstaviti vaše poslovanje? Izdvojili smo za vas nekoliko ključnih prednosti koji će vam pomoći u svemu tome!

Postoji nekoliko prednosti moderno izrađenog web sajta:

  1. Brzina učitavanja: Moderni web sajtovi su optimizovani za brzo učitavanje, što je vrlo važno jer posjetioci (vaši potencijalni klijenti) brzo gube interes ako se web stranica sporo učitava. Brzo učitavanje takođe ima pozitivan uticaj na SEO rezultate, što će vam pomoći kod boljeg pozicioniranja na pretraživačima.
  2. Responsivni dizajn: Moderan web sajt bi trebao biti dizajniran na način da se prilagođava veličini ekrana na kojima se prikazuje. To znači da će se web sajt automatski prilagoditi veličini ekrana na mobilnom uređaju, tabletu ili desktop računaru kako bi se osiguralo najbolje korisničko iskustvo.
  3. Dostupnost: Moderan web sajt mora biti dostupan svima, bez obzira na njihovu sposobnost korištenja interneta ili fizičke prepreke. To uključuje različite tehnologije kao što su podrška za slabovide, kroz mogućnost povećanja teksta, boldovanje fontova, automatsko čitanje teksta i ostalih prednosti za osobe s slabim vidom.
  4. Sigurnost: Moderni web sajtovi su programirani s sigurnošću na umu, s ciljem da se zaštite informacije posjetioca kroz razne alate, uz pomoć kojih vaša web stranica ostaje zaštićena od hakera i drugih zlonamjernih napada.
  5. Jednostavnost korištenja: Moderan web sajt bi trebao biti jednostavan za korištenje i navigaciju, bez obzira na nivo tehničke pismenosti njegovih posjetioca. To se može postići korištenjem jednostavnog i intuitivnog dizajna, jasnih i lako razumljivih navigacijskih puteva i intuitivnog rasporeda sadržaja, sve zbog boljeg korisničkog iskustva.
  6. Integracija sa društvenim medijima: Moderan web sajt treba imati mogućnost integracije sa društvenim mrežama, što će posjetiocima omogućiti da lako podijele sadržaj sa svojim prijateljima i pratiocima, a samim tim podići i vaš marketing.
  7. Visok kvalitet sadržaja: Moderan web sajt mora imati visokokvalitetni sadržaj koji je relevantan i koristan za posjetioce. Ovo će pomoći u stvaranju pozitivnog korisničkog iskustva i povećati povjerenje posjetioca u vašu firmu ili organizaciju.
izrada web sajtova – gondor produkcija

Gondor Produkcija, vam nudi usluge izrade web sajta, njegovog ažuriranja i održavanja. Uz korištenje savremenih tehnologija i alata, prepustite izradu vaše online prezentacije firmi sa 17 godina iskustva.

sr_RSMNE